Háló-klub Nagybányán

Több példán keresztül mutatta meg, hogy az egyházi szegénygondozás önerőből is bámulatra méltó eredményeket tud elérni, és mindig képes a megújulásra. Ám ha a jó ügy érdekében a különböző csoportok összefognak, hálózatba szerveződve még eredményesebben végezhetik a segítőmunkát.

Az előadó elmondta, hogy alapvetően négy tevékenységi területen dolgoznak: szociális, oktatási, idősgondozási, valamint fogyatékkal élő személyek és családtagjaik számára szervezett programokat valósítanak meg.

Az előadás során minden résztvevőben tudatosult, hogy e tevékenységek önkéntes alapon működnek, s valóban lefedik az élet valamennyi területét. Segítséget jelentenek a hátrányos helyzetben élőknek, a természeti csapások károsultjainak, a családon belüli erőszak áldozatainak, ugyanakkor különböző szolgáltatásokat is nyújtanak, mint például a gyermekek iskolán kívüli felkészítése és nappali foglalkoztatása, tanácsadás, tanfolyamok, étkeztetés, házi beteggondozás, időseknek szervezett klubtevékenységek.


Az est második felében Horváth Veronika vezető segítségével bemutatkozott a helyi kisközösség, a Rózsafüzér Társulat. Bár a közösség tagjai kevesen vannak, mégis számos tevékenységet szerveznek. Ezek közé tartozik például a szegény családok ellátása fával, az önkéntes munka egy alapítványnál, illetve karácsonyra, húsvétra és gyermeknapra csomagot készítenek a rászorulóknak.

 

A klubdélutánt áthatotta a jó szándékú emberek önkéntes segítőmunkáját jellemző hangulat. Azt az alapvető következtetést fogalmaztuk meg, hogy a karitász korra, nemre és felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül segít a rászorulókon.

 Az Omega-3 zsírsavak előnyei

Az étrend fontos szerepet játszik a szem egészségének megőrzésében. Az Omega-3 zsírsavak szerepe a szív és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentésében már közismert. Az Omega-3 zsírsavaknak azonban vannak a látással összefüggő előnyei is.

Tudományos kutatások régóta vizsgálják az Omega-3 zsírsavakban gazdag hal fogyasztása és a látás megőrzésének összefüggéseit. Számos eredmény igazolta, hogy az Omega-3 zsírsavak egy csoportja, a dokozahexaensav, röviden DHA fontos szerepet tölt be a látásban, a normál látás fenntartásához járul hozzá. Ezen tápanyagokat a szervezet nem képes előállítani, kizárólag étkezéssel pótolható.

Fontos tehát, hogy szemünk egészségének megőrzése érdekében gondoskodjunk arról, hogy napi étkezésünk gazdagon tartalmazzon Omega-3 zsírsavakat, ezen belül is DHA-t.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .