Hálaadás Szolnokon

Október 25-én délelőtt emléktáblát helyeztek el a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Jendrassik György Gépipari Tagintézményének bejáratánál. Itt tanult 1928 és 1931 között Sándor István. Az emléktáblát Ábrahám Béla, a Don Bosco Szalézi Társasága tartományfőnöke áldotta meg.

Október 26-án délután a Szent Imre Művelődési Otthon színháztermében a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) szolnoki csoportjának szervezésében Boldog Sándor István vértanúról tartott előadást Varga Judit muzeológus, a Szalézi Centenáriumi Év vezetője.


 

Ugyanezen a napon este Havasi József szalézi atya ünnepi szentmisét mutatott be Sándor István születésének kilencvenkilencedik évfordulója alkalmából. A szertartást követően a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kar nagyok kamarakórusa Antonio Vivaldi Gloria című művét adta elő Vajna Katalin vezényletével. Zongorán kísért Almainé Szabó Gabriella.

A szolnoki Damjanich János Múzeumban november 10-éig tekinthető meg az a kiállítás, amelyet a szalézi rend fennállásának századik évfordulója alkalmából rendeztek.

M.Gy.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .