Gyönyörű nők

Szeretném előrebocsátani, hogy az Új Ember nem a szocialista eredetű nemzetközi nőnapot ünnepli. Katolikus ember módjára köszöntjük a nőket, akik a világra hoztak bennünket, akik lánytestvérként, szerelmünkként, feleségünkként, gyermekünk édesanyjaként állnak mellettünk, és akiket lánygyermekként a Jóistentől ajándékba kapunk. Biztos vagyok abban, hogy a Jóisten a férfias férfi mellé nőies nőt teremtett társnak, olyan nőt, aki külső és belső szépségével ösztönzi, cselekvésre készteti a férfit, és úgy van megalkotva, hogy finomságával és bájával megszépítse a férfiak világát. Az Isten alkotta természetben a férfias férfi számára nincs szebb a nőnél, hiszen ő az örök szerelem jelképe, a szépség, a tisztaság, az égi és földi édesanya. Gyönyörűnek nemcsak a testi adottságait hangsúlyozó modell alkatú szépséget látjuk, de gyönyörű a boldogságot sugárzó kismama, a vidám szerzetesnő, az unokáival foglalkozó nagymama, vagy a hosszú évek súlyát cipelő, de mosolygó szemű dédi is. Minden nő szép, még ha mindig a hibát keresi is magában. Nőiessége része emberségének, s a kettőt csak együtt őrizheti meg.

Azt mondják, hogy a férfiak könnyebben változnak, és a hagyományt a nő őrzi meg, s aztán az anyanyelvvel együtt ő is adja tovább. Világunkban ma minden eddiginél nagyobb teher hárul a nőkre, hiszen a munka mellett kell megőrizniük a családi tűzhely melegét, és gondoskodniuk a gyerekekről. De nem feledkezhetünk meg az egye­dülálló, valamint a gyermeküket egyedül nevelő, elhagyott nők nehézségeiről sem. Napjainkban, amikor sok a szétesett család, az apakép hiánya miatt a fiúból gyakran válik férfiatlan férfi, aki mellett a nő sem teljesedhet ki nőiességében. Ez újra csak válásokhoz vezet, s így egyre csak nő az apa nélkül felnövő gyerekek száma. Minden nő vágyik arra, hogy szépnek lássák, és nekünk, férfiaknak felelősségünk az is, hogy mellettünk igazán gyönyörűnek érezhessék magukat. Ha erre gondolunk, akkor mindjárt másként látjuk a nőket, akik olykor rendetlenségünk miatt ostoroznak bennünket, türelmetlenek velünk, időnként zsörtölődnek és kisajátítják a fürdőszobát.

Isten éltesse őket!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .