Gyermeknap Nagykálló-Harangodon

A szép környezetben fekvő táborhelyen a szervezők az eddigieknél is több játéklehetőséggel várták a több mint harminc településről érkező mintegy ötszáz gyermeket. A programok lebonyolításában nyolcvan nyíregyházi fiatal segítő vett részt, köztük a Szent Imre Gimnázium és Általános Iskola cserkészei, a leveleki plébánia önkéntesei, kisvárdai fiatalok és Debrecenből a Máltai Játszóház munkatársai.
A szórakoztató időtöltések között akadályverseny és sorverseny is szerepelt, melyen a gyerekek plébániai csapatukkal vettek részt. Délután táncház, lovaglás, pónifogat, állatsimogató, fajátékok, kézműves-foglalkozás, labdajátékok várták a gyerekeket, valamint a Máltai Játszóház programjai: óriás társasjáték, arcfestés, origami, kreatív foglalkozás. Közben nagy mennyiségben fogyott a helyszínen kemencében sütött kenyérlángos.
A nap csúcsa a záró szentmise volt, amelyet Nagy Zsolt egyházmegyei ifjúsági referens mutatott be. A szertartáson közreműködött a Képmás zenekar.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .