Keltsd életre a templomodat!

Berg Judit A holló gyűrűje címmel meseregényt írt a Mátyás-templomról. Arra hívunk, hogy olvasd el a könyvet, és annak mintájára keltsd életre a templomodban szereplő ábrázolásokat (festményeket, szobrokat, domborműveket).
A holló gyűrűje című regény (Ecovit Kiadó Kft., 2017) történetének szereplői a Mátyás-templomot díszítő alakok, amelyek a mesében éjszakánként életre kelnek, és kalandok sora vár rájuk: megelevenedik Bodza, a királysírt őrző kőkutya, a szélkakas, a galamb, a bagoly, a béka, a gorgók, a sárkányok. Ezek az éjszakánként életre kelő lények csak akkor változhatnak vissza, ha időben megtalálják a viharban eltűnt gyűrűt, amelyet a Menyasszony-torony tetejét díszítő holló tartott a csőrében.
Arra hívunk, hogy az írónőhöz hasonlóan barangold be a templomot, ahova jársz, ismerd meg a pincétől a padlásig, és fedezd fel rejtett kincseit. Keresd meg a számodra legkedvesebb ábrázolásokat – lehetnek ezek szentek, angyalok, állatok, növények, bármi, ami megtetszik –, és képzeld el, mi történne, ha ezek az alakok életre kelnének.
Korhatár: 6–14 év
Terjedelem: legfeljebb 5000 karakter
Beküldési határidő: szeptember 30. (Folyamatosan várjuk a meséket, a legjobbakat megjelentetjük.)
A meséket az mk@katolikus. hu e-mail-címre várjuk.
A pályázat mellé írd oda a nevedet, életkorodat, osztályodat, a városod és a templomod nevét. Örülünk, ha fotót is küldesz a templomról és a megelevenedő alakokról.

A három legjobb mese szerzője könyvjutalomban részesül. A legérdekesebb, legszebben megírt meséket folyamatosan közzétesszük a ­Magyar Kurír katolikus hírportálon (www.magyarkurir.hu), a nyertesek írásai pedig helyet kapnak az Új Ember hetilapban is.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .