Gyalogosan papszentelésre

A zarándoklat Mecseknádasdról, az Árpádkori Szent István-kápolnától indult. Az út első állomása Püspökszentlászló volt, ahol a kápolnában szentmisén vettek részt a zarándokok. (Emlékeztetőül: Püspökszentlászlón raboskodott egy ideig – házi őrizetben – Mindszenty József bíboros. Később, Vácz Jenő jezsuita atya kezdeményezésére lelkigyakorlatos központ alakult itt, s ma is keresett lelkigyakorlatos ház működik a Mecsek hegyei között.)


Mise után a zarándokok megvacsoráztak, s indultak tovább – már sötétben, többnyire erdei utakon, de aszfaltos részek is akadtak. Köves- tető, Árpád-tető érintésével haladtak tovább. Árpád-tetőn hosszabb pihenőt tartottak, majd a Dömör-kapun át ereszkedtek le Pécsre.

Azok számára, akik a hosszabb zarándoklatot nem tudták vállalni, Pécs városán belül is indult gyalogos menet a szentelés napján. Akik ezen kívántak részt venni, reggel nyolc órakor találkoztak a pécs-gyárvárosi templomnál. Ez az egyházközség adta az idén felszentelt áldozópapot, Dallos Tamást. A megyés püspök ugyanekkor szentelte diakónussá Molnár Pétert.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .