Gazdagodó hitélet Balatonban és Borsodszentgyörgyön

A balatoni székhelyű Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda így két tagintézménnyel kibővülve kezdte meg a 2018/2019-es tanévet. A két új tagintézményt szeptember 2-án megáldotta Ternyák Csaba egri érsek. A borsodszentgyörgyi és a balatoni intézmény, valamint ez utóbbinak mikófalvi telephelye már öt éve egyházi iskolaként működik. Azóta nő a tanulói létszám, gazdagodik a gyermekek és az itt dolgozó pedagógusok hitélete.
A szeptember 2-i átadóünnepségen az iskolalelkészek és a vezető óvónők arra kérték az érseket, hogy áldja meg a tagintézményeket, majd az óvodások műsorral köszöntötték az új fenntartó képviselőit. Udzeliné Murányi Enikő és Németh Gyula polgármesterek az óvodák korábbi fenntartóinak képviseletében elmondták: nyugodt szívvel adják át intézményeiket az Egyháznak, mert öt éven át mindkét iskolának jó gazdája volt a főegyházmegye, a szülők, a gyermekek és az ott dolgozó pedagógusok megelégedésére látta el vállalt feladatát.
Ternyák Csaba egri érsek megáldotta az óvodákat, valamint az átvételi ünnepségen jelen lévő óvodás gyermekeket és szüleiket.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .