Fuss a zsiráfodért!

Az Imagine Cupon a csapatoknak nemcsak érdekes, működő, számítógépen, illetve okostelefonon használható fejlesztésekkel kell előállniuk, de a zsűri nemes egyszerűséggel azt várja a pályázóktól, hogy a legnehezebb társadalmi és technológiai problémákat igyekezzenek megoldani. Emellett az ötleteket el is kell „adniuk” a csapatoknak, azaz bizonyítaniuk kell azok hasznosságát és esélyét az üzleti sikerre. A versenynek igen nagy nemzetközi tekintélye van, a nyertesek előtt karrierlehetőségek nyílnak meg, és általában a befektetők is felfigyelnek a tehetséges csapatokra.

A szegediek ötvözték a fitneszappok képességeit – futás, testmozgás monitorozása okostelefonnal – a jól ismert tamagocsival. A Tep nevű alkalmazás a sportolást pontokkal jutalmazza, melyeket a játékos egy virtuális kisállat, egy zsiráf gondozására tud fordítani – vagyis a játék valódi testmozgásra sarkall. Az ötfős magyar csapatban Boros Ákos az alkalmazás üzleti hátteréért, Babarczi Katica és Szabó Gábor a grafikai elemekért és a kezelőfelületért felelt, Jandzsó Zsolt és Budincsevity Norbert pedig a programozási feladatokat végezte a fejlesztésben. A magyarok egy orosz csapattal megosztva elnyerték az AppCampus különdíjat is. Forrás: szegedma.hu

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .