A második lépéstől…

A Mária Út Egyesület szeretné mindenkinek átadni ezt az élményt, ezért a Mária út fő útvonalán és szakaszain augusztus 16-án 1Úton címmel zarándoknapot szervez a családokért, a Mária Rádióval közösen. Mariazelltől Csíksomlyóig, vagyis közel ezernégyszáz kilométeren folyamatosan úton lesznek a zarándokok – egynapi járóföldnyire lévő településekről indulnak a kijelölt céltelepülésekre, ahol püspöki szentmisén vesznek részt.

Ónodi Ferenc, a Zirc–Bakonybél szakasz koordinátora elmondta, hogy a zarándoklat mindig közel állt a szívéhez, s úgy érzi, minden ilyen alkalommal valódi értéket kap, amely nem pénzben, hanem szeretetben, együttérzésben és hitben mérhető. Kiemelte, menynyire fontos, hogy a Kárpát-medencén keresztülhaladó Mária út nemzetközi útvonal, ugyanakkor az is lényeges, hogy a magyar nemzeti tudatot is erősíti. A zarándoklat olyan lelki élmény, amelyet mindenkinek meg kell tapasztalnia, ezért az egyesület igyekszik mindenkit meghívni az 1Útonra: kicsiket, nagyokat, férfiakat, nőket, családosokat, egyedül állókat, egészségeseket és gyógyulni vágyókat, bárkit, aki úgy érzi, hogy csatlakozni szeretne.


Osvay Viktória évek óta részt vesz különböző zarándoklatokon. Lelki felüdülést jelent számára, hogy ilyenkor leteheti a hétköznapok terheit, és egy-egy út után újult erővel térhet vissza feladataihoz. A zarándoklatok során az ember és a természet kapcsolata is elmélyül, az ember megérti, hogy ő is a teremtett világ része, amely gyönyörű és csodálatos.

Székely János püspök, aki az esztergomi bazilikában mutat majd be szentmisét a zarándoknap során, felhívta a figyelmet arra, milyen fontos imádkozni a családokért. Ternyák Csaba egri érsek pedig úgy fogalmazott: az ember életében rendkívül fontos a zarándoklat, amely nem csupán egy kegyhelyre, az egyház által pontosan meghatározott helyekre vezethet, hiszen az emberi lélekben mindig zajlik egyfajta belső zarándoklat.

Az eseményt a közmédia is kiemelten kezeli. A Mária Rádióban egész nap tematikus műsor foglalkozik az 1Úton nemzetközi zarándoknappal, és a Duna Televízió is többször bejelentkezik majd az egyes állomásokról. Az eseménnyel kapcsolatban további részletek olvashatók a http://1uton. mariaut.hu honlapon.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .