Ferenc pápa látogatása az ideiglenes orvosi ellátóban

Fotó: Vatican News

 

A sok nehézséggel küzdő szegények nagy örömmel fogadták és azonnal körbevették Ferenc pápát – mondta el Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke, a kezdeményezés szervezője, aki elkísérte a Szentatyát a látogatásra.
A pápa mindenkit egyenként üdvözölt. Meghallgatta a jelenlévőket, és köszöntötte az önkénteseket. Arról akart tanúságot tenni, hogy az újonnan kialakított orvosi ellátó a szolidaritás és a keresztény szeretet gesztusa. „Kifejezte a figyelmét a szegények és azok iránt, akik nagyon rá vannak szorulva a szeretetre és sok minden másra – nyilatkozta az ideiglenes rendelő egyik orvosa, Giustina Betti. – A pápa velünk együtt éli meg azt a csodálatos élményt, amikor az ember ráébred arra, hogy létezik egy másik, rejtett emberiség, ami megérinti a szívet.”
A november 12-én felavatott nyolc rendelőben naponta reggel 8 és este 10 óra között, 14 órán keresztül fogadják a rászoruló betegeket. A felállított rendelők célja, hogy ingyenes orvosi ellátást és kivizsgálást biztosítsanak a szegényeknek, a leginkább szűkölködőknek.

Forrás: Vatikáni Rádió

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .