Ferenc pápa a Srí Lanka-i merényletről

Fotó: Famiglia Cristiana

 

„Kedves testvéreim! Szomorúsággal és fájdalommal fogadtam a híradást azokról a súlyos merényletekről, amelyek éppen ma, húsvétkor, gyászt és szenvedést hoztak Srí Lanka egyes templomaiban és találkozóhelyein. Szeretném kifejezni szerető közelségemet a keresztény közösséghez, melyet épp ima közben ért támadás, és ugyanígy lélekben közel vagyok mind­azokhoz, akik ennek a kegyetlen erőszaknak estek áldozatul. Az Úr kegyelmébe ajánlom mindazokat, akik ebben a tragédiában életüket vesztették, imádkozom a sebesültekért és mindazokért, akik szenvednek e tragikus esemény miatt” – mondta. (A Szentatya ezután imádságos csöndet tartott.)
Ferenc pápa április 22-én, húsvéthétfőn délben ismét az áldozatokról beszélt.
„Kedves testvéreim! Szeretném újból kifejezni a Srí Lanka-i néphez való lelki és atyai közelségemet. Nagyon közel vagyok drága testvéremhez, Malcolm Ranjith Patabendige Don bíboroshoz, és az egész colombói főegyházmegye egyházához. Imádkozom a rendkívül sok áldozatért és sebesültért, és kérek mindenkit, hogy késlekedés nélkül ajánlja fel a szükséges segítséget ennek a kedves nemzetnek. Azt is kérem, hogy mindenki ítélje el ezeket a terrorcselekményeket, ezeket az embertelen, semmivel sem igazolható tetteket. Kérjük Szűz Mária segítségét…” (Ezután az Üdvözlégy hangzott el.)

Fordította: Tőzsér Endre SP

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .