Fehér kesztyűs kisegér

Később Miki egér, azaz Mickey Mouse kalandjait is megszerettem, s a napokban igencsak elcsodálkoztam, hogy már szépkorú e bájos figura. Nyolcvanöt éve, 1928. november 18-án mutatták be az első Miki egér-rajzfilmet, a Willie gőzhajó című epizódot. A Disney fantáziájából életre kelt figura egészen 1946-ig az alkotó hangján szólalt meg. A fehér kesztyűs egérke jelleme is sokat változott az évek során, kezdetben ugyanis gonosz és erőszakos volt, utálta a macskákat, és nagyon nem szerette a nőket. Később sokkal kedvesebb és megértőbb lett, ráadásul a megjelenésén is változtattak, a feje kerekebb lett, megnövelték a szemét, s a tekintete így sokkal kifejezőbbé vált. Kalandjain ma is kacaghatunk, mert bár a televízióban ritkán bukkan föl, az interneten elérhetők ezek a régi rajzfilmek.


 

Miki egér, a világ egyik legismertebb figurája, eredetileg a Mortimer nevet kapta, de ez nem tetszett Disney feleségének, így aztán a legenda szerint Mickey Rooney színész lett a keresztapa. Miki egér mint a filmtörténet első rajzfilmfigurája ötvenedik születésnapján csillagot kapott a hollywoodi „Hírességek sétányán”. A cégvezető nem véletlenül emlegette oly gyakran, hogy hatalmas cége egy kisegér vállán nyugszik.

 

Walt Disney hittel tett mindent, amit tett. Küzdelmes élete során megtanulta, hogy csak kemény munkával lehet előrehaladni. Szülei igen puritán módon és szigorúan nevelték, apja számára csak egyetlen könyv létezett, a Biblia. Később, a már sikeres rajzfilmstúdió-tulajdonos belátta, hogy mindez csak előnyére vált, hiszen megtanult hinni az imádság erejében.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .