Európai Unió

Több száz anglikán készül áttérni

Nagy-Britanniában hét anglikán pap és mintegy háromszáz hívő készül áttérni a katolikus egyházba – közölte január végén a BBC, a London közelében fekvő Brentwood katolikus egyházmegye püspökére, Thomas MacMahonra  hivatkozva. (KAP)

Prágai Szent Ágnes Emlékéve

A cseh püspöki konferencia által meghirdetett emlékévet január 23-án a prágai Keresztes lovagok templomában nyitották meg a szent születésének nyolcszázadik évfordulóján. Szent Ágnest (1205-1282) 1989. november 12-én avatta szentté II. János Pál pápa. Árpád-házi Szent Ágnesként is ismert, mert édesanyja III. Béla királyunk leánya, Konstancia volt. Többszöri királyi jegyesség után 1230-ban Prágában klarissza kolostort alapított, melynek apátnője lett. Prágában kiállítás is nyílik emlékére. (KNA)

Átdolgozzák az EU Diáknaptárját

A közelmúltban megütközést keltett az Európai Unió bizottsága által kiadott 2011-es diáknaptár, melyből kimaradtak a keresztény ünnepek. José Manuel Barroso elnök és John Dalli illetékes biztos bejelentette, hogy a naptárt természetesen kijavítják. (KNA)

A katolikus média a keresztény kultúra peremre szorítása ellen

A közösségi tájékoztatásban dolgozóknak ma különösen fontos feladatuk, hogy Európában a film, a televízió, az internet és más médiaformák területén, segítségével szembeszálljanak a keresztény kultúra peremre szorításával. Sean Brady bíboros, Armagh érseke és Írország prímása ezzel fordult a SIGNIS, a Kommunikáció Katolikus Világszövetségének képviselőihez, akik január 27-től Dublinban tanácskoztak. Buzdítsák a fiatalokat, hogy kötelezzék el magukat dokumentumfilmek és más típusú műsorok készítése terén – kérte tőlük. (VR)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .