Európai Unió

A szentatya magánkihallgatáson fogadta a CCEE vezetőségét. Két előadást hallgattak meg a résztvevők: Philippe Capelle-Dumont, a párizsi Katolikus Egyetem filozófia tanszékének professzora a mai európai kulturális közeg és az evangélium kapcsolatáról, Luca Volonté, az Európa Tanács képviselője pedig arról beszélt, hogyan vesznek részt a katolikusok az európai társadalmi és politikai életben. A találkozást Salvatore Fisichella érsek, az új evangelizáció pápai tanácsának elnökének beszéde zárta. A zártkörű találkozóra meghívták a CCEE-tag európai püspöki konferenciák elnökeit, a vatikáni főhivatalok vezetőit, az európai országok szentszékhez akkreditált nagykövetei, valamint a kultúra és a kommunikáció világának néhány jeles nemzetközi képviselője. Erdő Péter a két alelnök, Angelo Bagnasco bíboros és Józef Michalik érsek kíséretében a hagyományokhoz híven felkereste a vatikáni főhivatalokat. November 23-án az általános fogadás végén egy katolikus püspökökből és ortodox metropolitákból álló küldöttség a CCEE elnökségével együtt átadta XVI. Benedek pápának a második európai katolikusortodox fórum okmányait. November 25-én a szentatya fogadta a CCEE vezetőségét. A tanács tagjai ezt követően Tarcisio Bertone bíboros államtitkárral találkoztak. (MK)

 

Ezerötszáz külföldi pap Franciaországban

A La Croixnovember 15-i jelentése szerint Franciaországban kereken ezerötszáz külföldi katolikus lelkipásztor dolgozik. Több mint felük afrikai, százhetven a lengyel papok száma. Főleg a párizsi, lyoni és marseille-i egyházmegyékben dolgoznak. (KNA)

Angliai püspökök karácsonyi kampánya

Anglia és Wales katolikus püspökei karácsony közeledtével „hazahívják” az egyháztól eltávolodott katolikusokat. Come Home for Christmas (Gyere haza karácsonyra) áll a posztereken és a meghívókártyákon. Honlapjukon beszélgetési lehetőségeket és további információkat is kínálnak. (KNA)

 Medjugorje-békeima a Stephansdómban

Message for you (üzenet számodra) jelszóval november 17-én, a bécsi Szent István-dómban békeimát tartott Christoph Schönborn bíboros érsek. Medjugorjei zarándokok és az egyik látnok tanúságtétele után a bíboros szentmisét és közös békeimát vezetett a résztvevők ezreivel. (KAP)

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .