Európa sorsáról a Rimini Meetingen

Az utolsó nap eseményei mindig hangsúlyosak és előremutatók. Milyen sors vár Európára? – erről beszélgetett Gianni Pittella, az Európai Parlament alelnöke, Mario Mauro európai parlamenti képviselő és Giulio Tremonti olasz gazdasági miniszter. „Az adósságok és a gazdasági válság alapja közös: mindent és azonnal akarunk, reális fejlődés és szükséges erőfeszítések nélkül. A növekedés nem cél, hanem eszköz, iránytűnk pedig a felnövő nemzedék érdeke” – hangzott el a bevezetőben.
   
A találkozó záró előadása Luigi Giussani most kiadandó, Az, ami számunkra a legfontosabb… című könyvének bemutatója volt. A kötet címe Vlagyimir Szolovjov Antikrisztusából vett idézet, ahol arra a kérdésre, hogy „mi számotokra a legfontosabb a kereszténységben”, János sztarec így válaszol: „Az, ami számunkra a legfontosabb, Krisztus maga, és minden, ami tőle származik.”
   
A találkozó zárásaként Emilia Guarnieri, a Meeting Alapítvány elnöke felhívta a résztvevőket, különösen a fiatalokat, hogy mindazt, ami a lelkiségükből fakadóan fontos, vigyék be a politikai szerepvállalásba. „A bizonytalan időkben adjátok a bizonyosság lelkületét.” Október végén a találkozó Japánba költözik. Az ottani meetingnek Hagyomány és globalizáció – kereszténység és buddhizmus szemben a modernizmus kihívásaival lesz a címe. A jövő évi Rimini Meetingre 2012. augusztus 19. és 25. között kerül sor, mottója pedig: Az ember természeténél fogva kapcsolatban áll a végtelennel.

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .