„Erőtér” Miskolcon is

Az Európai Unió Daphné programja és Miskolc városa által támogatott erőszakellenes projekt a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium, illetve a Gen Rosso nemzetközi együttes közreműködésével valósul meg, akik ehhez kapcsolódóan előadják a Streetlight című musicalt.

Az Erősek – erőszak nélkül című projektet néhány évvel ezelőtt az Európai Bizottság Igazságügyi és Bűnmegelőzési Szervezete és a kölni főegyházmegye karitászszervezete segítségével német pedagógusok és ifjúságvédelmi szakemberek dolgozták ki. A projekt a tizenéves fiatalokat célozza meg, de szól a tanároknak, független ifjúsági csoportoknak, egyesületeknek és szövetségeknek is. Felteszi a diákoknak a kérdést: „Mi az erőszak, és hol kezdődik számodra?”, majd tudatosítja bennük, hogy az erőszak már a „fejben” elkezdődik. A Gen Rosso tagjai a projekt keretében április 1-jétől 4-ig középiskolások számára tartanak műhelyfoglalkozásokat, amelyek azt erősítik a diákokban, hogy a konfliktusmegoldó, békés és toleráns együttélés érdekében képesek lehetünk erősségeinket kreatívan alkalmazni.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .