Építő ige a rácsok mögött

A közelmúltban Végh Tamás budapest-fasori református lelkipásztor látogatott el az intézménybe. Író-olvasó találkozót tartott, amelyből erőt és léleképítő gondolatokat meríthettek a rászorulók. Az eseménynek ezúttal is a nemrégiben csodálatosan helyreállított börtönkápolna adott otthont.

 

Végh Tamás már több alkalommal tartott előadást a balassagyarmati intézményben. „Ezúttal a hit születéséről beszéltünk – mondta a lelkipásztor. – Ebben a különleges másfél órában a Biblia alapján áttekintettük, hogyan képzelte el Isten a teremtést és benne az ember életét. Megértettük, hogy itt valami nagy »árulás« történt, hiszen az ember »más állapotban« van, mint ahogyan teremtetett. Beszéltünk arról is, hogy kicsoda Jézus, és mit jelent számunkra a megváltás nagy ajándéka, milyen új életlehetőség adatik azoknak, akik hitet nyernek Jézusban.”


A lelkipásztor örömmel és meglepetéssel számolt be lapunknak arról, hogy a hallgatóság soraiban ülők a napi munka után is nagy érdeklődéssel és teljes figyelemmel fogadták az előadást.

 

„Sok-sok példán keresztül értettük meg, hogy a lelki születésünk hasonlóan történik, mint a testi. Megfogan a »mag«, Isten igéje, majd a »kihordási idő« következik. Ezt minden egyes ember életében más és más módon viszi végbe Isten. Van azonban két jellemző, amely minden megtérésben közös: a hit születése közben az ember rádöbben elveszett, kiúttalan, bűnös voltára, és megragadja őt Jézus szeretete. E kettő Jézus keresztjéhez vezet, ahol kétezer évvel ezelőtt Isten »takarékba tette« bűnbocsánatunkat, áldott földi életünket és örök életünket” – számolt be a lelkipásztor a találkozón elhangzott gondolatokról.

 

Az előadást követően Végh Tamás megajándékozta a résztvevőket A nagy szabadítás című könyvének egy-egy dedikált példányával. Búcsúzásakor pedig nagy elismeréssel méltatta a „börtön művészien megépített, sok figyelemmel és gonddal kialakított templomterét”.

 

Fotó: Gránitz Miklós

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .