Énekes imádságok Egyeken

Fotó: Papp Ágoston

 

A rendi elöljáró a zsolozsma titkaiba vezette be hallgatóságát: a zsolozsma Isten dicsőítésére szolgál, általa hálát adhatunk, és kéréseink is megfogalmazódhatnak benne. Könnyen megtanulható, szép dallamú énekes imádságok ezek.
A premontrei szerzetes arra is felhívta az egyekiek figyelmét, hogy míg a szentmise akkor is érvényes egy hívő számára, ha csendben hallgatja végig, addig a zsolozsma nem létezhet imádkozó ember és imádkozó közösség nélkül. Az érdeklődők ízelítőt kaptak a zsolozsmát alkotó liturgikusének-tételek történetéből is.
Az egyeki hívek kötetbe gyűjtötték a plébániájukon nyolc éve használt zsolozsmarepertoárjukat, melyet Egyeki énekes népzsolozsma címen adnak ki. A készülő könyv szerkesztését Balogh Piusz végzi. Az előadás zárásaként a résztvevők az isteni irgalmasság vesperását imádkozták a premontrei szerzetessel, Papp László egyeki és Bökő ­Péter fehérgyarmati plébánossal együtt.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .