Emberek és istenek

Egy kis algériai hegyi faluban békességben élnek együtt a muszlimok és nyolc francia trappista szerzetes, akik egy járóbeteg-ambulanciát is működtetnek. Amikor azonban iszlám szélsőségesek meggyilkolják a közelben dolgozó horvát munkásokat, mindennapos lesz a terror a környéken. A korábban egyetértésben élő szerzeteseket megosztja a dilemma, hogy mit tegyenek. A hadsereg felajánlja segítségét, ők azonban visszautasítják a védelmet. A súlyos fenyegetettség ellenére napról napra erősödik elhatározásuk, hogy maradnak…

A film az algériai Tibhirine kolostorában élt szerzeteseknek állít emléket, akiket 1996-ban végeztek ki feltehetően iszlamista fegyveresek – máig tisztázatlan körülmények között.

A Cirko Film Kft. és az Új Ember Kiadó közös kiadásában szeptember 22-én DVD-n is megjelenik a nagysikerű mű, amihez dokumentumfilm is társul, melyben hozzátartozók emlékeznek a vértanú szerzetesekre.

(A DVD csak az Új Ember könyvesboltjaiban vásárolható meg – 1990 forintos áron.)
 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .