Franciaország

A párizsi főegyházmegye fiataljainak minden évben megrendezett lourdes-i találkozója, az úgynevezett „Frat” (Fraternel), idén ünnepli 100. évfordulóját. „A jubileumi évben, amikor a Szűzanya első lourdes-i megjelenésére emlékezünk, a kegyhelyre zarándokló fiatalok részt vesznek az egyház hálaadásában azért az üzenetért, amelyet Mária a fiatal Bernadettre bízott” – olvashatjuk a Szentatya üzenetében. A pápa arra buzdította a fiatalokat, emeljék tekintetüket Máriára, aki arra kapott meghívást, hogy a szokásostól merőben eltérő utat kövessen. „Ti is hagyjátok, hogy az Úr vezessen benneteket, és valami nagyot alkosson egyszerű életetekben.” (Vatikáni Rádió)

Lourdes – orvosi szemmel

Patrick Theillier, a lourdes-i orvosi iroda vezetője sajtókonferencián számolt be tapasztalatairól Christoph Schönborn bíboros jelenlétében, Bécsben, április 29-én. A katolikus egyház 150 év alatt 67 orvosilag megmagyarázhatatlan gyógyulást ítélt csodának. Évente mintegy 6 millió zarándok keresi fel Lourdes-ot. Az 1944-es születésű Patrick Theillier hat gyermek apja, tizenkét gyermek nagyapja, korábban a lille-i egyetem docense volt. 1998-ban nevezte ki a lourdes-i püspök az orvosi iroda vezetőjévé. Beszámolt arról a tapasztalatáról is, amit Lourdes igazi csodájának neveznek: a nagyszámú zarándok hitbeli megerősödéséről. (KAP)

Katonazarándoklat

Az 50. nemzetközi katonazarándoklat május 23-25-én keresi fel Lourdes-ot. Ennek zárómiséjét Christoph Schönborn bécsi bíboros érsek mutatja be. A katonazarándoklatok az elmúlt évtizedekben jelentős békemegnyilatkozásokká váltak. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .