Nagyvilág

Két lány és egy fiú a tiltás ellenére úszni ment az erősen hullámzó vízbe. Hamarosan segítségért kiáltottak, Fernandes utánuk vetette magát, kimentette őket, ám miután partot értek, szívinfarktust kapott. Kórházba szállították, de ott már csak a halál beálltát állapították meg. A fiatalok elsősegélyben részesültek, majd épségben hazamehettek. Az egyházmegye hősies példaként állította papjai elé a lelkipásztort, aki „életét adta juhaiért”.

Önálló kusztódia az első ferences vértanúk földjén

A közelmúltban önálló ferences kusztódia alakult Marokkóban húsz taggal, akik tizenkét nemzet fiai. A szerzetesek három-négy fős közösségei hat helyen tevékenykednek az észak-afrikai ország kis keresztény közösségei körében, különös gondot fordítva a szegények közötti munkára, a társadalmi és kulturális élet fellendítésére. A ferencesek szinte megalapításuk óta folyamatosan jelen vannak Marokkóban, ahová Szent Ferenc személyesen is szeretett volna eljutni. Ide küldte a rend első misszionáriusait, Szent Berárdot és négy társát, mint Isten békéjének és jóságának tanúit, akik 1220-ban valamennyien vértanúságot szenvedtek.

Pápalátogatás Vietnamba?

Az AsiaNews olasz hírügynökség szerint hamarosan várható a Vatikán és Vietnam között a diplomáciai kapcsolatok felvétele. Így valószínűvé válhat, hogy 2011-ben a Szentatya ellátogat Vietnamba.

 Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA,
valamint a La Croix információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .