Európa

A bevándorlók jogainak elismerése

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) április 27-től május 1-jéig tartott malagai kongresszusa a migrációról ötpontos üzenetet fogalmazott meg. Megállapítják, hogy az elvándorlók száma földrészünkön 34 millió, ebből 12 millió uniós ország állampolgára. Felhívják a figyelmet: Európában az elvándorlók jelenlétét ütőkártyának lehet tekinteni a jelen és a jövő számára egyaránt. A kulturális pluralizmus nem vezet természetszerűleg olyan relativizmushoz, amely tagadja önazonosságunkat, és nem kényszerít asszimilálódásra. Rámutatnak a katolikus egyház szerepére. A testvériség építése három területen lehetséges. Ezek a család, az egyházi közösség és a társadalom. A társadalomnak kötelessége a migrációs kérdés kezelése. Végül magukhoz az elvándorlókhoz fordulnak. „Befogadunk benneteket, mert hisszük, hogy ehhez minden embernek joga van. Minket nem érdekel származásotok, vallásotok, kultúrátok: Isten nagyra becsül és szeret titeket” – fogalmazták meg a püspökök a záródokumentumban.

A pedofil tettek elkövetőinek zöme nem egyházi személy

A kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélések tettese csupán az esetek 0,3 százalékában keresendő az egyház berkein belül – állítja Reinhard Haller törvényszéki pszichiáter, aki az osztrák ORF-nek adott interjúban beszélt erről.

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA,
valamint a La Croix információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .