Európa

Abortuszellenes felvonulás Párizsban

Huszonötezren vettek részt január 18-án Párizsban a Menet az Életért abortuszellenes tüntetésen. A tavalyi demonstrációhoz képest tízezerrel többen jelentek meg a magzatelhajtás franciaországi legalizálásának 35. évfordulóján a tizenöt civil egyesület által szervezett felvonuláson. A tiltakozók többsége családjával érkezett, vagy 25 éven aluli fiatal volt. A felvonuláson számos külföldi delegáció is részt vett. Franciaországban, ahol az abortuszt 1975-ben legalizálták, igen magas az abortuszok és a fogamzásgátlót használó nők száma.

A pápa meghívta az ír püspököket

Válságtanácskozásra hívta magához az ír püspököket február 15-16-ára XVI. Benedek pápa. Sajtóértesülések szerint a papok 1970 után elkövetett szexuális visszaélései által előállt válság okozta helyzet teendőit fogják megbeszélni. Ezt megelőzően az ír püspöki kar január 29-én Maynooth-ban tart rendkívüli értekezletet.

Schönborn bíboros válasza a mostari püspöknek

A bécsi bíboros válaszolt arra a levélre, amelyet a mostari főpásztor január másodikán intézett hozzá. Ebben Christoph Schönborn bíboros sajnálkozását fejezi ki, ha a mostari püspök úgy érzi, hogy medjugorjei látogatása ártott volna a béke ügyének. Arról biztosítja a főpásztort, hogy ez egyáltalán nem állt szándékában. A bécsi bíboros érsek a következő szavakkal zárja sorait: „Isten Anyja és isteni Fia bizonyosan a jó irányába vezetnek mindent. Ebben bízva üdvözlöm testvéri szeretettel.”

 Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA,
valamint a La Croix információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .