Róma – Vatikán – Itália

A pápa a római zsinagógába látogat

A pápa örömmel várja a közelgő eseményt – erősíti meg táviratában, amelyet Riccardo Di Segni római főrabbinak küldött a zsidó újév, a jom kippur (az engesztelés napja) és a sukkot (a sátoros ünnep) alkalmából. XVI. Benedek harmadik alkalommal keres fel zsinagógát. Először 2005 augusztusában, Kölnben, majd 2008 áprilisában New Yorkban a Park East-i zsinagógában járt.

Miniszterelnök a Vatikánban

Tarcisio Bertone bíboros államtitkár és Dominique Mamberti érsek (képünkön), a Vatikán államközi kapcsolatainak titkára szeptember 17-én fogadta Emil Boc román miniszterelnököt. Szeptember 16-án XVI. Benedek az általános kihallgatás végén találkozott a román politikussal. Megtárgyalták a Szentszék és Románia közötti kétoldalú együttműködés egyes szempontjait. Érintették a katolikus egyház és a román állam közötti kapcsolatok jelentős kérdéseit is. A vatikáni államtitkár érdeklődött a romániai katolikus közösség helyzetéről.

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA,
valamint a La Croix információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .