Amerika

Elemzők szerint a Washington és az UBS bank közötti megállapodás súlyos csapást mér az adóparadicsomok és az offshore bankok terjedésére. Az Osservatore Romano cikke szerint ez előrelépést jelent a pénzügyek etikus kezelése felé, amelyet XVI. Benedek is megfogalmazott Caritas in veritate kezdetű enciklikájában. Az átláthatóság a pápa szerint etikai követelmény, mert minden gazdasági döntésnek erkölcsi következménye van. Tehát az igazságosság előírásait a gazdasági folyamat kezdeteitől fogva tiszteletben kell tartani.

Film a szerzetesnők életéről a kommunista rezsim idején

Félbeszakított életek: szerzetesnők az európai kommunizmusban címmel egyórás dokumentumfilmet vetít az ABC-TV szeptember 13-án az Egyesült Államokban. A film kelet-és közép-európai, római és görög katolikus szerzetesnők tapasztalatait mutatja be, akik a II. világháborút követően a szovjet uralom alá került területeken maradtak. Szerepelnek a filmben olyan szerzetesnők is, akik a kommunista időszakban titokban csatlakoztak egy szerzetesrendhez és élték meg hivatásukat.

A felvételek helyszínei között szerepel Ukrajna, Litvánia, Románia, Szlovákia, Magyarország és az Egyesült Államok. A filmet a Vallásközi TV Bizottság készítette. Az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája mellett a bizottság tagjai közé tartozik a Krisztus Egyházai Országos Katolikus szervezet, az Észak-amerikai Iszlám Társaság és az Amerikai Zsidó Szervezetek Konzorciuma.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .