Innen-onnan

Tüntetés egy vietnámi templomért

Dong Hoi vietnámi városban mintegy kétszáz katolikus tüntetett a vietnámi háborúban lebombázott templom újjáépítéséért. A megmozdulást feloszlatni akaró rendőrökkel összecsaptak a tüntetők. Tizennégy embert letartóztattak.

„A labda Hanoi térfelén van”

Jean-Baptiste Pham Minh Man saigoni bíboros érsek (képünkön) úgy nyilatkozott: tovább folynak a tárgyalások a vatikáni-vietnámi diplomáciai kapcsolatok ügyében. „A labda most Hanoiban pattog” – mondta. Novemberben vietnámi kormánydelegációt várnak a Vatikánba, a két éve folyó tárgyalások újabb fordulójára.

Brazíliai fiatal áldozatok

A tizenkét, tizennyolc év között elhunyt brazil fiatalok halálának oka fele részben gyilkosság. A rio de janeiroi egyetem vizsgálata szerint az elsősorban drogkereskedők által meggyilkolt fiatalok száma évi ötezer, naponta átlagosan tizenhárom fiatalt ölnek meg

Kínai zarándokok Matteo Ricci halálának évfordulóján

Macerata, Matteo Ricci szülővárosa egyre kedveltebb állomásává válik a kínai zarándokoknak és turistáknak. Tavasz óta több csoport érkezett a „Domus San Giuliano” vendégházba. Július 21-én negyvenöt Hongkongból érkezett kínai zarándok látogatott el a városba P. Franco Cumbo vezetésével, aki a Pápai Külmissziók hongkongi közösségének elöljárója. Az európai út során a kínaiak Maceratán kívül elzarándokoltak Lourdesba és Medjugoriébe is. Az utakat „A Kínával való barátság napja” nevű kezdeményez keretein belül szervezik.

Matteo Ricci olasz származású jezsuita (1552-1610) 1601. január 24-én érkezett császári meghívásra Pekingbe. 1582-től Makaóban, 1583-tól kezdve pedig Dél-Kínában élt és szívta magába a kínai kultúrát. A szerzetes 1610. május 11-én hunyt el Pekingben.

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA,
valamint a La Croix információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .