Innen-onnan

Fontos, hogy fordítsanak különleges figyelmet a szegények, a peremre szorultak szükségleteire. Ha megfeledkeznek erről, a múlt hibáit ötvözik a jövő értelmetlen igazságtalanságaival. Keith O’Brien bíboros, St. Andrews és Edinburgh érseke hangsúlyozta: A gazdaságilag legfejlettebb húsz ország vezetőinek erkölcsi felelőssége, hogy helyrehozzák a múlt hibáit, és igazságosabb, méltányosabb világot építsenek mindenki számára.

Akció szudáni gyermekek megsegítésére

A szükséget szenvedő egyház szervezet brit ágának akciója százezer eurót szánt olyan szudáni gyermekek megsegítésére, akik menekülttáborokban élnek az ország északi részén. A program kétszázezer diákot érint, akiket kitelepítettek, akik sárkunyhókban élnek, alig jutnak ivóvízhez, miközben a különböző járványok gyorsan terjednek.

Magyarországra látogat a Jézus Társasága legfőbb elöljárója

P. Adolfo Nicolás, a jezsuita rend generálisa lesz a főcelebránsa annak a szentmisének, amelyet szeptember 6-án mutatnak be a budapesti Jézus Szíve-templomban, a magyar rendtartomány fennállásának centenáris ünnepsége alkalmából.

Obama találkozott Bartholomaiosz pátriárkával

Barack Obama amerikai elnök április elején, isztambuli látogatása alkalmával I. Bartholomaiosz pátriárkával is találkozott. Az elnök viszontlátogatásra hívta meg a pátriárkát november elejére a Fehér Házba.

Híreinket az AsiaNews, a KAP, a KNA, a Magyar Kurír,

a Vatikáni Rádió és a Zenit anyagaiból válogattuk.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .