Innen-onnan

A bizottság tagjai közé tartoznak a Római Kúria főhivatalai, amelyek érintettek a témában, továbbá a kínai püspökök és a szerzetesi kongregációk képviselői.

Az első plenáris ülésre tavaly március 10. és 12. között került sor. Témája XVI. Benedeknek a kínai katolikusokhoz írt levele volt, amely 2007. május 27-én kelt. A tanácskozás során megvizsgálták a levél fogadtatását Kínán belül és határain kívül. Áttekintették a levelet ihlető teológiai alapelveket is azzal a céllal, hogy összegyűjtsék azokat a távlatokat, amelyek a kínai katolikus közösség számára megnyílnak a dokumentum nyomán. A mostani ülésen megvizsgálták az egyház életét Kínában a pápai levél fényében. Különös figyelmet szenteltek az aktuális és fontos vallási kérdéseknek.

A vértanú misszionáriusok napja

Az emléknap március 24-e, ugyanis 1980-ban ezen a napon ölték meg Oscar Romero San Salvador-i érseket. A vértanú misszionáriusok napján megemlékeznek az elmúlt egy év áldozatairól. 2008 folyamán vesztette életét Paulos Faradzs Rahho iraki káld érsek, akit a keresztúti ájtatosság végzésekor raboltak el. Tavaly összesen tizenhat pap, egy szerzetes és két laikus hívő adta életét hitéért és felebarátaiért. Az érintett ázsiai országok: India, Irak, Srí Lanka, Kazahsztán, Fülöp-szigetek. Amerikában Mexikó, Kolumbia, Venezuela, Brazília és Ecuador, Afrikában Kenya, Nigéria és Kongó, míg Európában Anglia és Franciaország volt a vértanúság helye.

A Szeretet Misszionáriusai szerzetesrend új elöljárója

Kalkuttai Boldog Teréz anya rendje, a Szeretet Misszionáriusai kongregáció a napokban választotta meg új rendfőnökéül a német származású Mary Prema nővért. Teréz anya 1997-ben bekövetkezett halála óta a rend vezetését Nirmala Joshi nővér látta el, aki az idén újraválasztását követően egészségi problémái miatt felmentését kérte, és a továbbiakban visszavonulva, a szemlélődő életmódnak kívánja szentelni magát.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .