Európa

A centenáriumi év tavaly június 10-én, a kétnapos országos fatimai gyermekzarándoklat második napján kezdődött, és a 2009. június 18-20-án megrendezendő kongresszussal zárul. A VI. Pál Pasztorális Központban tartandó kongresszus központi témája Francisco Marto alakja és a fatimai üzenet lesz, de számos más, gyermekekkel kapcsolatos téma is előkerül: például a zene, az irodalom, a lelkiség, a katekézis, a jogi védelem, a teológia és a lelkipásztorkodás. A rendezvényt José Policarpo bíboros, lisszaboni pátriárka előadása zárja, aki a gyermekek előtt álló társadalmi kihívásokról szól majd.

Az európai parlamenti választások sikeréért

Négy brüsszeli székhelyű ökumenikus szervezet – az Egyházak Világtanácsa, az Európai Egyházak Konferenciájának (KEK) „egyház és társadalom” bizottsága, az Európai Elvándorlók Egyházi Bizottsága (CCME) és az Eurodiaconia – kampányt kezdeményezett, hogy ösztönözze a földrész polgárait: vegyenek részt a júniusi európai parlamenti választásokon. Az elkövetkező öt évben (2009-2014) az Európai Parlament tagjai olyan fontos döntéseket hoznak majd, amelyeknek következményei nemcsak ötszázmillió európai polgárra, hanem az egész világra kihatnak.

A kassai érsek hivatalában marad

Alojz Tkac kassai érsek aki hetvenöt éves korában benyújtotta lemondását, további egy évig hivatalában marad – közölte március 22-én az apostoli nuncius.

„Csillagénekesek” rekordja

A pénzügyi-gazdasági válság ellenére idén a vízkereszti osztrák „csillagénekesek” rekordösszeget, 13,9 millió eurót gyűjtöttek a fejlődő országok szenvedői javára – tették közzé a pontos adatokat. Több mint ötszáz fejlesztési tervet támogattak.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .