Szentföld

Az olasz nemzetiségű nuncius a jeruzsálemi latin patriarchátus két papjával korábban engedélyt kapott a külügyminisztériumtól és a hadsereg főparancsnokságától, de amikor 23-án, vasárnap reggel be akart lépni az övezetbe, három órán át várakoztatták, és megakadályozták a külügyminisztériummal való kapcsolatfelvételt is. Merényletveszélyre hivatkoztak, miközben a Vöröskereszt és az ENSZ több autóját is átengedték. Antonio Franco érsek a gázai Szent Család-templomban kívánt szentmisét bemutatni, hogy „kifejezze a Szentszék közelségét a Gázai övezet sokat próbált népéhez, különösen a keresztényekhez”.

Karácsonyi készültség Betlehemben

A palesztin rendőrség megerősíti szolgálatát karácsonyra Betlehemben. Jézus szülővárosát ugyan „viszonylag nyugodt városnak” nevezik az izraeli hatóságok, de a karácsonyi ünnepekre a palesztin autonómia illetékesei szeretnék megszabadítani a tolvajoktól és mindenféle bűnözőtől. Ezért kértek engedélyt az izraeli kormánytól, hogy nagyobb létszámú karhatalmat küldhessenek Betlehembe.

A pápa jövőre a Szentföldre készül

A Haaretz izraeli napilapban megjelent hír szerint 2009 májusára tervezik XVI. Benedek izraeli és palesztinai látogatását. P. Federico Lombardi, a Szentszék sajtótermének igazgatója megerősítette, hogy tárgyalások kezdődtek a Szentatya egy lehetséges jövő évi szentföldi látogatásáról.

Betlehem egymilliomodik zarándoka

A szentföldi zarándoklatok növekedését jelzi, hogy Betlehem városa a november 16-22. közötti héten fogadta az idei egymilliomodik zarándokot, aki Lengyelországból érkezett.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .