Egyesült Államok

Folytatni kívánják törekvésüket a gazdasági igazságosságért és lehetőségekért, a bevándorlási törvény megreformálásáért, a jobb oktatásért és a megfelelő egészségügyi ellátásért, a vallásszabadság védelmezéséért és a béke előmozdításáért. A vágyott egység, amelyet Barack Obama és minden amerikai kíván a válság jelenlegi időszakában, elérhetetlen lesz, ha az ország vezetésének politikája miatt növekszik az abortuszok száma. Az agresszív abortuszpárti politika ugyanis amerikaiak tízmillióit idegeníti majd el a kormányzattól. Sokan úgy tekintenek majd ezekre az intézkedésekre, mint a szabad vallásgyakorlás elleni támadásra – vélik az amerikai főpásztorok.

A püspökök a gazdasági világválságról

Az Egyesült Államok katolikus püspökei őszi ülésük után a gazdasági világválsággal kapcsolatban nyilatkozatot adtak ki, amelyben emlékeztetnek: „Őrzői vagyunk testvérünknek. Valamennyien összetartozunk.”

A Francis George bíboros, chicagói érsek aláírásával kiadott közlemény kijelenti: „Lelkipásztorként és püspökként a válság számos emberi és erkölcsi következményét látjuk. Nyilvánvaló, hogy a válságnak az ország egyes régióiban nagyobb a hatása, mint másutt. Ennek ellenére az egész országban családok válnak otthontalanná, veszélybe kerül a nyugdíjbiztosítás, a munkások elveszítik állásukat és az egészségügyi ellátáshoz való jogukat, és sokan elveszítik a reményt és a biztonságérzetet.” A püspökök végül imájukat ajánlják fel a családokért és mindenkiért, aki szenved, aggódik vagy elcsüggedt ezekben a nehéz időkben. „Imádkozunk sebzett nemzetünkért és a szenvedő világért is. Azért fohászkodunk, hogy együtt munkálkodva legyen bátorságunk, bölcsességünk és lehetőségünk egy virágzó gazdaság építésére és az igazság érvényesítésére.”

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .