Egyesült Államok

Megválasztását történelmi eseménynek nevezi, és imádkozik Istenhez, hogy segítse őt felelősségteljes küldetésében országa és a nemzetközi közösség számára. XVI. Benedek Isten áldását kéri az új elnökre és az amerikai népre, hogy minden jóakaratú emberrel együtt építhessen egy békés, szolidáris és igazságos világot.

„Valamennyien azt kívánjuk, hogy az új elnök meg tudjon felelni az iránta támasztott elvárásoknak és reményeknek, hatékonyan szolgálja a jogot és az igazságosságot, találja meg a megfelelő utakat a béke előmozdítására a világban, segítse a személyek fejlődését és méltóságát, az alapvető emberi és spirituális értékek tiszteletben tartásával” – ezt nyilatkozta P. Federico Lombardi szentszéki szóvivő az ANSA olasz hírügynökségnek Barack Obama elnökké választása alkalmával. „A hívők azért imádkoznak, hogy Isten világosítsa meg és segítse őt hatalmas felelősségében” – tette hozzá a szentszéki szóvivő.

Francis Georges bíboros, chicagói érsek, az amerikai püspöki konferencia elnöke levélben juttatta el jókívánságait Barack Obamának. Az első afroamerikai elnök megválasztása történelmi esemény. Az USA ma bizonytalan időszakot él át. A főpásztorok azért imádkoznak, hogy Obama elnök szembe tudjon nézni a nehézségekkel, védelmezze a legkiszolgáltatottabb polgárokat, orvosolja a megosztottságot az országhatárokon belül és kívül egyaránt. A püspökök együttműködésüket ajánlják föl Obama elnöknek az emberi élet és méltóság védelmére és támogatására. A CNN hírtelevízió szerint az amerikai katolikusok 53 százaléka a demokrata jelöltre adta szavazatát, 45 százalék pedig a republikánus John McCainre. Az Egyesült Államokban a választópolgárok 26 százaléka katolikus.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .