Elhunyt Michał Łos atya, akit halálos ágyán szenteltek pappá

Története bejárta a világsajtót, meghatott mindenkit, aki hiszi, hogy ha felajánljuk szenvedésünket, azzal segítünk másoknak. Május 23-án, délelőtt 11 órakor Marek Solarczyk, a Var­só-Pragai Egyházmegye segédpüspöke előbb diakónussá, majd pappá szentelte a súlyos beteg szeminaristát. Egy nappal a szentelése előtt az Isteni Gondviselés Gyermekei klerikus szerzetesi kongregáció tagja lett, amely a Don Orione szerzetesi család része.
Tarcisio Vieira, a Don Orione Művek főigazgatója elmondta: „Tudtuk, hogy hamarosan hírt kapunk a haláláról, de ez nem változtat mély szomorúságunkon. Tudjuk azonban, hogy nem a halál vette el az életét, hanem ő volt az, aki oda akarta ajándékozni, Krisztus és a szegények iránti szeretetből. Ez az üzenete és tanúságtétele mindannyiunknak tanított valamit, és teszünk azért, hogy tanítása ne vesszen el. Köszönjük az Úrnak, hogy nekünk ajándékozta őt, a hit és a szeretet nagy tanúságtevőjét.”
Példája, szeretete sokakat megérintett és imára ösztönzött, Koreától Indiáig, Japántól Kenyáig egyesítette valamennyi földrész hívőit. Az újmiséjéről készült videofelvételt több mint 350 ezer ember nézte meg a Face­boo­kon és az Instagramon. Meghatotta az embereket az az elszántság és bátorság, ahogyan Michał Łos megvalósította álmát: pap lett, és bemutatta az eucharisztikus szertartást. Az újmiséjén elhangzott mondata immár végrendelet és meghívás a reményre: „Semmi nem választhat el Jézus Krisztus szeretetétől.” A halál sem.

Forrás és fotó: Avvenire
Fordította: Thullner Zsuzsanna

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .