Életmentő utasok

A közelmúltban bebizonyosodott, milyen nagy szükség van ezekre a készülékekre. Június elején egy férfi összeesett a metróban: hamar nyilvánvalóvá vált, hogy infarktus miatt. A Puskás Ferenc Stadion megállónál a mentők hívásával párhuzamosan utastársai élesztették újra a defibrillátorral.

Ezerre becsülik az idehaza már üzembe helyezett félautomata defibrillátorok számát, ám sajnos néha még az adott helyen dolgozók, mindennap arra járók sem tudják, hogy ilyen készülék van a közelben. A Magyar Nemzeti Szívalapítvány (www.mnsza.hu) kezelői, tulajdonosi bejelentések alapján országos defibrillátor-térképet állít össze, amelyen eddig száztizenkilenc készüléket regisztráltak. A jegyzékben a legkülönfélébb helyek szerepelnek – oktatási intézmények, bankok, önkormányzatok, kulturális és sportlétesítmények, tűzoltóállomások, cégek, de még egy állatkórház is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..