Élelmiszersegélyt osztottak

Február végén Kispesten, a Szolidaritási Központban a karitász és az önkormányzat munkatársai 723 családnak – összesen 2747 főnek – osztották ki az adományokat. Az egyenként öt kilogrammos csomagokat, amelyek lisztet, többféle tésztát, olajat, cukrot és kekszet tartalmaztak, a jótékonysági szervezet és Kispest önkormányzata közösen állította össze. A több napon át tartó akció során összesen 2390 kilogramm liszt, 3620 kilogramm kockatészta, 2945 kilogramm csigatészta és 438 kilogramm keksz jutott el a családokhoz.


A tavalyi program során tizenegy egyházmegye ötszázhét településének helyi karitászcsoportjaiban tevékenykedő több ezer önkéntes áldozatos munkájával, illetve százötvenegy önkormányzat közreműködésével került a rászoruló családokhoz a több mint kétezer tonnányi élelmiszersegély.

A csomagok lisztet, tésztaféléket, olajat, tejport, édesítőszereket, mákkrémet, diókrémet, pudingport, vitaminokat, kekszeket tartalmaztak.

A program első évéhez képest folyamatosan nőtt a Katolikus Karitász által ellátott települések és rászorulók száma, ahogyan a kiosztott élelmiszersegély mennyisége is. 2007-ben a szervezet 258 település ellátását vállalta, 2013-ra ez a szám 39 százalékkal emelkedett. Az ellátottak száma 110 ezerről 223 ezer főre nőtt, az évenként kiosztott élelmiszersegély mennyisége pedig 2013-ra már 44 százalékkal haladta meg a 2007-es értéket.

A program hét éve alatt összesen 10 780 tonna élelmiszersegélyt juttattak el a rászorulókhoz. Ez a mennyiség 449 huszonnégy tonnás kamionnyi árut jelent.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .