Élelmet és ruhát osztott a karitász az árvíz sújtotta területeken

A karitász lapzártánkig több mint 4,5 millió forint értékű élelmiszer-adománnyal támogatta az árvíz sújtotta területen élőket és dolgozókat. Jelenleg kenyeret, joghurtot, sajtot, túrót, csokoládét és vizet osztanak. Két központi elosztót alakítottak ki Körmenden és Pákán, ahonnan a szükségleteket felmérve szállítják ki az adományokat a rászorulóknak. A napokban ruha- és cipőadományokat is osztani kezdenek a kitelepített lakosságnak, hiszen sokan csak néhány táskányi holmit vihettek magukkal a hirtelen jött áradások elől menekülve.

Az egyházmegyei karitász már most megkezdte az ár levonulását követően szükséges tisztítószerek előkészítését, hogy az emberek a lehető leggyorsabban térhessenek majd vissza otthonaikba. Az elkövetkező napokban bútor- és háztartásfelszerelés-szállítmányok érkeznek a térségbe, hogy mielőbb pótolni tudják az elázott berendezési tárgyakat és használati eszközöket is.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .