El kell vinnünk Istent az emberekhez

Fotó: Dankó Zsuzsanna

 

2000-ben kezdte meg adását a Seregély István érsek által alapított Szent István Rádió, majd 2011. október 20-án Ternyák Csaba egri érsek kezdeményezésére elindult a Szent István Televízió adása is. A születésnap alkalmából – a hagyományoknak megfelelően – a két egri katolikus orgánum munkatársai szentmise keretében adtak hálát Istennek október 17-én.
Ezúttal az egri Páduai Szent Antal minorita templomban volt a szertartás, amelyen a rádió hallgatói, illetve a televízió nézői közül is sokan részt vettek.
Szarvas István, a rádiót és a televíziót működtető egri Magyar Katolikus Rádió Alapítvány elnöke szentbeszé­dében emlékeztetett arra, az evangéliumban Jézus vendégségbe megy a farizeushoz, elviszi Istent a vendéglátó házába. Majd hangsúlyozta: „A technika segítségével nekünk is el kell vinnünk Istent az emberekhez. Eszközök vagyunk Isten kezében. Műsorainkkal kell szolgálnunk Krisztus ügyét, mert tudjuk, Isten mindenhol ott akar lenni, mindenkivel találkozni akar. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rádió és a televízió jó eszköz erre, s ez felelősséggel ruház fel bennünket.”
A munkatársak a szentmise után bejárták azt a Deák Ferenc utcai épületet, amely hamarosan a szerkesztőség székhelye lesz. A születésnapi ünneplés közös ebéddel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Forrás: Egri Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .