Együttérzés az Iszlám Állam üldözötteivel

A kereszténység legősibb közösségét képviselő huszonegy kopt vendégmunkás megrázó halála újabb megdöbbentő jele az Iszlám Állam jelentette fenyegetésnek.

A gyilkosságok ismét azt bizonyítják, hogy a szélsőséges iszlám jelentette agresszió a Közel-Keletről átterjedt immár a mediterrán térségre is, és létében veszélyezteti a kétezer éves keresztény közösségeket. A kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő szerint az Iszlám Állam közvetlen veszélyt jelent Európa társadalmi békéjére és biztonságára. Ennek súlyosságát a közelmúlt párizsi és koppenhágai terrorcselekményei is világosan mutatják.


Hölvényi György emlékeztetett: az Európai Parlament az elmúlt héten határozatban ítélte el az Iszlám Államot. A néppárti képviselő szerint a nemzetközi közösségnek mind katonai, mind humanitárius téren valós és látható szerepet kell felvállalnia az üldözöttek megsegítésében. Európának mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy az ősi keresztény közösségek megmaradjanak hazájukban, és megszűnjön egzisztenciális fenyegetettségük saját szülőföldjükön.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .