Egyszerűbb lenne a világnak Nap nélkül léteznie…

Pio atya számára nagyon fontos volt a szentmise bemutatása és a szentáldozás. „Egyszerűbb volna a világnak a Nap nélkül léteznie mint szentmise nélkül” – mondta egy alkalommal.
Pio atya az alábbi, saját maga által írt imádságot mondta a szentáldozást követően. A fohász visszaadja a lelkipásztor szilárd hitét abban, hogy Jézus jelen van az Oltáriszentségben, és megmutatja Pio atya vágyát, hogy Jézus örökre a szívében maradjon.

Maradj velem, Uram, mert szükséges, hogy velem légy, hogy el ne feledjelek. Tudod, milyen könnyen elfordulok tőled.
Maradj velem, Uram, mert gyenge vagyok, szükségem van az erődre ahhoz, hogy ne essek el annyiszor.
Maradj velem, Uram, mert te vagy az életem, nélküled értelmetlen és reménytelen a létem.
Maradj velem, Uram, mert te vagy az én világosságom, nélküled sötétségben járok.
Maradj velem, Uram, hogy megmutasd nekem akaratodat.
Maradj velem, Uram, hogy halljam a hangodat, és kövesselek.
Maradj velem, Uram, mert még jobban akarlak szeretni, és mindig veled lenni.
Maradj velem, Uram, ha azt akarod, hogy hűséges legyek hozzád.
Maradj velem, Uram, mert bármilyen szegény is a lelkem, azt kívánom, hogy számodra a vigasz helye, szereteted fészke legyen.
Maradj velem, Jézus, mert késő van már, a nap lenyugvóban, múlik az élet. Közeleg a halál, az ítélet, az örökkévalóság. Meg kell újítanom az erőmet, hogy ne álljak meg félúton, ehhez szükségem van rád. Félek a sötétségtől, a kísértésektől, a lelki szárazságtól, a kereszttől, a szenvedésektől. Óh, mennyire szükségem van rád, Jézusom, a számkivetés éjszakáján!
Maradj velem, Jézus, mert az élet veszedelmekkel teli sötétségében szükségem van rád.
Segíts, hogy felismerjelek, amint tanítványaid a kenyérszegéskor, hogy a szentáldozás legyen a világosság, amely eloszlatja a sötétséget, az erő, amely fenntart engem, és szívem egyetlen boldogsága.
Maradj velem, Uram, mert halálom óráján is veled akarok lenni, ha nem a szentáldozásban, legalább kegyelmedben és szeretetedben.
Maradj velem, Jézus! Nem kérem isteni vigasztalásodat, mert nem vagyok rá méltó, csak jelenléted ajándékát kérem. Óh, igen, ezt kérem tőled!
Maradj velem, Uram, egyedül téged kereslek, a te szeretetedet, kegyelmedet, akaratodat, szívedet, lelkedet, mert szeretlek téged. Nem kérek más jutalmat, mint hogy egyre jobban szeresselek, erős, cselekvő szeretettel.
Add, hogy teljes szívemből szeresselek itt a földön, s aztán tökéletesebben tovább szeresselek az örökkévalóságban, édes Jézus. Ámen.

Forrás: Aleteia
Fordította: Agonás Szonja

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .