Egymillió csillag a szegényekért

Az akció keretében a Katolikus Karitász önkéntesei és munkatársai tetszőleges összegű adományért cserébe gyertyákat adnak a járókelőknek. Minden egyes mécses egy-egy rászorulót jelképez. A gyertyákért kapott adományokból származó összeget a karitász valamennyi országban a hátrányos helyzetűek megsegítésére fordítja.

Hazánkban közel százötven településen gyúlnak ki december második hetében a szeretet lángját jelképező mécsesek.

Az országos megnyitót idén Nyíregyházán, a Hajdúdorogi Püspöki Hivatal udvarán tartották, december 7-én. Az eseményen Kocsis Fülöp megyés püspök, Pál Dénes, Lukács Imre karitászigazgató, valamint a Sója Miklós- és a Szent Miklós-iskola egy-egy diákja gyújtotta meg a szeretet lángját.


Budapesten szintén december 7-én délután a Vörösmarty téri adventi koszorú gyertyagyújtási ünnepségén indította el a programot Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója. Az ünnepségen a Németh László Általános Iskola kisiskolásai adtak karácsonyi műsort.

A székesfehérvári püspökségen az adventi udvarban egész hónapban tart a program.

A Szeged–csanádi egyházmegyében mindennap más-más település kapcsolódik be a szolidaritási akcióba.

A Veszprémi főegyházmegyében idén ismét a városi programok keretében rendezik meg az egyhetes akciót, amelyhez jótékonysági koncert is kapcsolódott a Szent Mihály-bazilikában.

Fotó: Csapó Viktória

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

„Egymillió csillag” a szegényekért

A régiek szerint ha lehull egy csillag, meghal valaki a Földön, s ha fellobban egy csillag fénye, szeretet gyúl egy emberi szívben… A szeretet fényét hivatottak jelképezni azok a kis gyertyák, amelyeket az akció során a Katolikus Karitász munkatársai tetszőleges összegű adományért átnyújtanak a járókelőknek. Az adományokból származó összeget hátrányos helyzetben élők megsegítésére fordítják. Az országos akcióban az idén a karitász tizenegy egyházmegyei szervezete vesz részt, így hazánk több mint százharminc településén gyúlnak ki a szeretet mécsesei.

Az Európai Unió 2011-et az önkéntes tevékenységek évének nyilvánította. A katolikus egyház segélyszervezete az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű rendezvénnyel csatlakozik ehhez az európai kezdeményezéshez, amelyhez számos egyéb akció társul majd.

A szolidaritási hét megnyitóját december 5-én tartották a budapesti Szent István-bazilika előtti téren.

Fotó: Cser István

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .