Egymáshoz közelebb

Az elektronikus levelezés és az internethasználat népszerűsítésében részt vállalnak a könyvtárak is. A közösségi színtér alkalmas arra, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket. Ezt a célt tűzte maga elé idén is az Internet Fiesta elnevezésű programsorozat, amely a könyvtárak által szervezett programok révén szólítja meg a különböző korosztályokat. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében 2015. március 19–26. között kerül sor a rendezvénysorozatra, amelyet idén is a Nemzeti Kulturális Alap támogat. A könyvtárak országszerte érdekes, informatív programok szervezésével járulnak hozzá a kezdeményezés sikeréhez, s ahhoz, hogy minél tovább bővüljön a világhálót ismerők és használók köre.


Az Internet Fiesta idei fő témaköre a Környezetünk és családunk az interneten címet viseli. A könyvtárak ezáltal lehetőséget kapnak arra, hogy népszerűsítsék az internet lehetőségeit a szűkebb és tágabb környezet – város, falu, épített és természeti értékek – megismerésére. Bemutathatják a helytörténeti adatbázisokat, a helyi kutatásokat. A lakóterületük értékeit interneten közkinccsé tevő különböző közösségek sokszor kapcsolatban állnak egymással, a programokon részt vevők játékosan, akár vetélkedők során tehetik próbára tudásukat. A családok nemcsak a mindennapjaikat dokumentálhatják (fotósorozatok, blogok segítségével), hanem akár családtörténeti kutatások elindításához is segítséget kaphatnak.
Mindenkit arra biztatok, ne féljen a számítógépes világtól. Sok lehetőséget rejt magában! Csak fel kell fedezni…

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .