Egyházmegyei ministránstalálkozó Szombathelyen

Egymás megismerése és az egymás hitéből való épülés, ez adja az esemény jelentőségét – fogalmazott Böjti Balázs körmendi káplán, egyházmegyei ministránsreferens. Hangsúlyozta: a ministránsok számos feladatot látnak el a liturgiában, ezért fontos, hogy mindig legyenek, akik vállalják ezt a szolgálatot.
A nap során több fiatal is elmondta, hogy szívesen ministrálnak a vasárnapi és a hétköznapi miséken is. Nem kényszerből teszik ezt, hanem azért, mert átérzik az oltár körüli szolgálat jelentőségét, és tudják, ezáltal is kifejezhetik, megvallhatják a hitüket.
Köbli Tamás őriszentpéteri plébános elmesélte a fiataloknak, gyermekként mit jelentett számára a ministrálás, miért maradt kitartó ebben a szolgálatban. Szólt arról is, hogy milyen szerepet játszott mindez papi hivatásának alakulásában.
Ebéd előtt játékkal, anyák napi meglepetés készítésével, tánccal, énekléssel tölthették az időt a résztvevők.
A találkozó szentmisével zárult, amelynek főcelebránsa Székely János szombathelyi megyéspüspök volt, aki szentbeszédében apostolkodásra biztatta a résztvevőket.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .