Egyből segít!

Idén is lehetőség van arra, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készítse el az adózók bevallását. Ezért szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy abban az esetben is rendelkezhet személyi jövedelemadója 1 százalékának felajánlásáról, ha ezt a lehetőséget választotta.
Idén is fontos, hogy rendelkezzen adója egyházi 1 százalékáról. 2018-tól a benyújtott nyilatkozata újabb nyilatkozat beadásáig vagy ennek visszavonásáig érvényben marad.
A személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról a 18EGYSZA nevű nyomtatvány kitöltésével, illetve az eszja.nav.gov.hu oldalon rendelkezhet.
Amennyiben kapott az adóhatóságtól levelet, amelyben felajánlják az adóbevallás elkészítését, ennek mellékleteként megkapta az EGYSZA nyomtatványt is. Ezt kell kitöltenie és az adóhatósághoz eljuttatnia legkésőbb május 20-ig.
Ügyfélkapuval nem rendelkező személyeknek is lehetőségük van arra, hogy az online felületen rendelkezzenek adójuk 1 százalékának felajánlásáról. Ebben az esetben az eszja.nav.­gov.hu­ oldalon válassza a Regisztráció nélküli online felület lehetőséget.
Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt (pl. családi adókedvezmény) nulla forint. Az állam ugyanis a felajánlók számánál ezeket a rendelkezéseket is figyelembe veszi. Az egyházaknak biztosított kiegészítő támogatás felosztása a rendelkezők száma alapján történik, amelybe a nulla forintról szóló felajánlás is beleszámít.

Forrás és kép: MKPK Sajtószolgálat

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .