Damaszkuszba látogatott Kocsis Fülöp érsek-metropolita

A kis híján nyolcmillió forintnak megfelelő összeget gyermekprogramokra, gyermekek orvosi ellátására, valamint egy, a háborúban megrongálódott gö­rög­kato­likus iskola felújítására fordítja a damaszkuszi melkita görögkatolikus patriar­ká­tus.
Az adományok átadása után Jusszef Abszi (I. József) pátriárka fogadta az érsek-metropolitát. Tavaly júniusban már találkoztak, amikor Kocsis Fülöp Szíriába látogatott, de Jusszef Abszi akkor még nem volt pátriárka.
A találkozón Kocsis Fülöp beszámolt az adománygyűjtésről és a magyarországi Gö­rög­katolikus Egyház fejlődéséről. A pátriárka érdeklődött Magyarország menekültpolitikája iránt, megvitatták a menekült keresztények helyzetét, és beszéltek a melkiták menekülteket segítő missziójáról is. Kocsis Fülöp a mária­pócsi Istenszülő-kegykép másolatán kívül átadta a pátriárkának azt a könyvet is, amelybe a magyar görögkatolikusok üzeneteket írtak szíriai testvéreinknek.

Szöveg és fotó: Király András/Hajdúdorogi Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .