Csendőrökből mentőangyalok

Fotó: FamigliaCristiana.it

 

A harminchárom éves Mireille politikai menekült. Nem sokkal korábban hagyhatta el a kórházat, de a fővárosi önkormányzat szociális szolgálata aznap estére már nem tudott szállást biztosítani neki és gyermekének, csak másnaptól tudtak volna felszabadítani egy szobát számukra. Emiatt bolyongtak a Szent Péter tér környékén szállást keresve – adta hírül a Famiglia Cristiana olasz katolikus hetilap internetes portálja.
A két járőrt a Pie Suore della Redenzione (a Megváltásról Nevezett Kegyes Nővérek) rendjének Villa Mater Admirabilis családotthonából értesítették, mivel a fiatal nő náluk kopogtatott. Az átmeneti szálláson már nem volt szabad hely, azonban nem akarták sorsára hagyni a kisgyermekes asszonyt, ezért szóltak a csendőröknek.
Az egyenruhások a városban mindenfelé érdeklődtek, hol fogadnák be a két bajbajutottat, de sehol nem jártak sikerrel, ezért úgy döntöttek – főként, mivel a nem megfelelő, szinte nyárias öltözet miatt a kihűlés veszélye fenyegette Mireille-t és lányát –, hogy egy közeli hotelben kifizetnek nekik egy kétágyas szobát egy éjszakára. A rendőrök emellett tejet, kekszet, cumisüveget és babaruhát vettek a kis Luciának, és az édesanyának is vásároltak ennivalót. A karácsonyi csodát átélt asszonynak végül csak az a kívánsága maradt, hogy egy fotón is örökítsék meg találkozásukat a két mentőangyallal.x

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .