Brenner János tiszteletére Szombathelyen

Fotó: Szmodics Petra

 

A megemlékezés az este nyolc órai ifjúsági szentmise keretében történt. Az emléktáblát Székely János szombathelyi megyéspüspök áldotta meg Császár István helynök és Németh Norbert egyetemi lelkész jelenlétében. A zenei szolgálatot a Kálvária templom zenekara látta el.
Az emléktábla megáldása után Németh Norbert emlékezett meg Brenner Jánosról, kiemelve életének néhány, a hívek számára példaértékű momentumát. Prédikációjában Székely János elmondta, Isten együtt szenved a népével, az emberrel. A főpásztor az aznapi evangéliumhoz kapcsolódva több példával is alátámasztotta, hogy a történelem keresztútján Isten magára veszi a szenvedéseinket. „Ott van minden emberi fájdalomban. A kereszt nem pusztán egy rövid epizód az Úristen számára. Isten minden tette örök. A történelem végtelen keresztútján hordozza fájdalmainkat. Minden emberi szenvedésben jelen van” – hangsúlyozta a püspök, aki azt is kiemelte, hogy a felebaráti szeretet épp annyira fontos, mint az Isten iránt érzett szeretet.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .