Boldoggá avatták Antal Veronikát

A helyi Szűz Mária mennybevétele templomban bemutatott boldog­gá ­avatási szentmisén Ferenc pápa nevében jelen volt Giovanni Angelo Becciu érsek, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusa.
„Ez a fiatal lány példakép számunkra, az evangélium bátor tanúságtevője. Jézusnak szentelte az életét, és hozzá volt hűséges a tragikus körülmények között történt haláláig, egy olyan országban, melynek keresztényei számára nem ismeretlen a hitért vállalt nagy szenvedés és üldöztetés.” Ferenc pápa nevében ezzel a gondolattal kezdte Antal Veronika szűz és vértanú boldoggá avatási szentmiséjét Giovanni Angelo Becciu érsek a Neamț megyei Nisiporești-ben.
A Iași-i (Jászvásári) Egyházmegyéhez tartozó település Szűz Mária mennybevétele templomában tartott ünnepi szertartást több rádió és a romániai televízió is élő adásban közvetítette szeptember 22-én, szombaton délelőtt.
Ferenc pápa idén januárban ismerte el a moldvai csángó ferences harmadrendi lány vértanúságát. A huszonhárom éves lányt bérmálási szentmiséről hazatérőben ölték meg. A tisztaságát védte.

Forrás: Romkat.ro
Fotó: Radio Maria Romania/Facebook

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .