Boldog Sándor István

Fiatalok ünnepe

Sándor István boldoggá avatásáért október 19-én délután a Körcsarnokban adnak hálát a fiatalok, akikhez beszédet intéz Don Pascual Chávez szalézi rendfőnök. A programban szerepel: zene, tánc, animáció, beszélgetés a kortársakkal és egy Don Boscóról szóló musical is. Fellép a Band of Streets, a veszprémi utcazene-fesztivál közönségdíjas zenekara.


Kerekasztal-beszélgetés

A Körcsarnokban október 19-én, 16.30 órától kerekasztal-beszélgetést is szerveznek, amelyen részt vesz Bíró Lóránt szalézi szerzetes, Havasi József, a magyar szalézi rendtartomány rendszerváltozás utáni első főnöke; Pokorni János, Sándor István egykori cellatársa; Ari László, az ellenük lefolytatott per másodrendű vádlottja, egykori halálraítélt; Hollay Antal, egykori csapattársa a Katolikus Iparos- és Munkásifjak Országos Egyesületében, valamint Sztancsik Ferenc, a Sándor István által vezetett csoport egyik tagja.

A rendezvény végén az úgynevezett Jó éjszakát! üzenetet Ábrahám Béla tartományfőnök mondja el.

Körutat és játszóteret neveznek el a boldogról

Szolnokon Sándor István, a vértanú szalézi szerzetes nevét kapja meg a korábban Ságvári Endréről elnevezett körút. A belvárosi közterületet október 20-án keresztelik át, a Sándor István boldoggá avatásának kihirdetéséhez kapcsolódó rendezvénysorozat részeként. Szalay Ferenc polgármester elmondta: a régi utcanév nem tűnik el egyik pillanatról a másikra, még két évig látható lesz az új tábla mellett, hogy az átállás idejére megkönnyítsék a tájékozódást.

Újpesten a Szigeti József utca 17–27. számú házak közötti játszóteret nevezik el a vértanúról.

Sándor István életének jelentős részét töltötte az Újpest és Rákospalota határán levő szalézi házban, a Clarisseumban. Nyomdász volt a szalézi nyomdában, sekrestyés a Claris seum kápolnájában, s a nyomdászinasok oktatásával és nevelésével foglalkozott.
(MTI)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .