Boldog Batthyány-Strattmann László tisztelete Kanadában

John G. Horgan lelkipásztor a főegyházmegye érsekének ajánlásával egy Boldog Batthyány-Strattmann László-ereklyét kért, amelynek átadására február 22-én került sor Rómában – tájékoztatta szerkesztőségünket Németh László olaszországi főlelkész, Batthyány-Strattmann László szenttéavatási ügyének posztulátora.
A vancouveri plébános, aki emellett szemináriumi tanár is, korábban tíz éven át kórházlelkészként szolgált. Az 1990-es években olvasta „a szegények orvosának” életrajzát, és mély benyomást tett rá Batthyány-Strattmann László nagylelkűsége. A kórház orvosaival, ápolóival és az önkéntesekkel is megismertette a magyar szemész életét, hogy kövessék a példáját a betegekkel való kapcsolatukban. Tíz évvel ezelőtt a Szent Péter és Pál-templom plébánosaként egy, szenteket megjelenítő üvegablakot készíttetett, amelyen a magyar boldogot is ábrázoltatta (képünkön a bal alsó sarokban). Kanadában feltehetően ez Batthyány-Strattmann László egyetlen ábrázolása.
Az idei vancouveri kórházi napokon ingyen osztanak majd szemüveget a rászorulóknak, és a kezdeményezést a szent életű magyar orvos oltalmába ajánlják.

Forrás és fotó: Németh László olaszországi főlelkész

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .