Boksszal a bűnözés ellen

A környék a bűnözés melegágya. Tavaly a 15 és 24 év közötti fiatalok közel 40 százaléka volt munkanélküli, így sokan a helyi maffiaszervezettől, a Camorrától kapnak csak megélhetést nyújtó feladatot. A boksz segíthet abban, hogy elkerüljék ezt az utat.
„Különféle sportokat kipróbáltam már, de csak a boksztól érzem jól magam mentálisan és fizikailag is. A bokszon keresztül kifejezhetem az érzéseimet, akár ideges, akár boldog vagyok” – mondja Nico Rodrigues, akinek az édesanyja 28 évvel ezelőtt vándorolt be Olaszországba a Zöld-foki szigetekről.
A bokszedzéseket a Santa Maria della Sanitàban 2001 óta szolgáló pap engedte be a templom falai közé, de tudja, hogy ez nem elég a környékbeli fiatalok minden gondjának megoldásához. „Csak inspirációt szeretnénk adni. Ha mi itt, Rione Sanitàban képesek vagyunk erre, akkor máshol is lehet hasonlót cselekedni. Ennyi az üzenet” – mondja Antonio Loffredo atya.
A bokszoló fiatalok megtanulják a szabályok tiszteletét, ami a ringen kívül is hasznukra lehet. Az edzéseket egyébként két rendőr tartja a templomban.

Forrás és fotó: Euronews.com

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .